ciśnienie krwi 170/90 

Zwierze nie jest rzeczą

Temat: Węglowodany a ciśnienie
teraz mam cały czas ok. 115. J. -------------------------------------------------------------------------- Do Frankie, zinek, jangr: Jak zrozumiałem wszystkim wam obniżyło się ciśnienie krwi dzięki diecie niskowęglowodanowej. Czy możecie podać więcej szczegółów. Jakie diety stosujecie, jakie proporcje B:T:W. Czy uprawiacie regularnie jakiś sport bądź jesteście aktywni fizycznie. Moim problemem jest zbyt wysokie ciśnienie krwi. Od pewnego czasu utrzymuje się 155-170/100-110. Mam 47 lat, 192 cm wzrostu/...
Źródło: topranking.pl/1561/weglowodany,a,cisnienie.php



Temat: Znow nadcisnienie i moze pigulki-ktos odp?:)
sie przemoglam psychicznie, przestalam sie przejmowac tym cisnieniem itd i spadlo w miare. Lekarze uwazali, ze to nie przez pigulki. Jakos w grudniu zeszlego roku zaczelam przyjmowac Logest - czulam sie po nim swietnie, cisnienie sie zupelnie uregulowalo 120 na 70 pare, czyli dla mnie idealnie. Ze wzgledow zdrowotnych znow dostalam nerwicy, ale cisnienie bylo OK mimo wszystko, ale ostatnimi czasy znow mi podskoczylo (chyba znow od przejmowania się) i wlasnie miewam tak ponad 140 na 90, raz 148 na 100, ale np. rano raczej jest normalne (chociaz nie wiem jak czesto mam ... brac pigulki robilam badanie krwi, proby watrobowe, czas krzepniecia (byl nawet nieco wydluzony) i wszystko bylo OK. Czy w takim razie moge dalej brac pigulki ? (niby musze, bo robia mi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,11911366,11911366,Znow_nadcisnienie_i_moze_pigulki_ktos_odp_.html


Temat: Czy ten lek moze powodowac wzrost cisnienia krwi?
Czy ten lek moze powodowac wzrost cisnienia krwi? Deprexolet 30mg.,czy moze (jako skutek uboczny)powodowac wzrost cisnienia krwi. Po okolo 1 1/5 miesiaca od zazywania nastepowal powoli wzrost cisnienia krwi. Z prawie normalnego 135/70, zrobilo sie 170/90, 165/80 itp.Czy to zwykly zbieg okolicznosci czy moze jednak dzialanie uboczne leku? Moze ktos mial podobne doswiadczenie?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,99,92035462,92035462,Czy_ten_lek_moze_powodowac_wzrost_cisnienia_krwi_.html


Temat: ???? Zwariowane ciśnienie -nadal pytam lekarzy
Nie jestem Dona, ale powiem Ci że 170/80 to nie jest norma !!! Ciśnienie rozkurczowe mogłoby być, ale skurczowe jest za wysokie, bo górna granica normy ciśnienia to 140/90. Musisz to sobie zapamiętać. Nie patrz na to jakie ciśnienie będziesz miał na leżąco, bo i tak będzie ono zawsze niższe od tego na siedząco lub stojąco. A zaraz Ci napiszę dlaczego. To prosta zasada fizyki. W pozycji poziomej, czyli leżącej nie działa na ciało żadna siła ciężkości, więc ciśnienie jest niższe. W pozycji pionowej, stojącej zaczyna działać dodatkowo czynnik hydrostatyczny w postaci ciężaru słupa krwi, a więc ciśnienie wzrasta. Myślę, że już wiesz dlaczego, a jak w dalszym ciągu nie jesteś przekonany , to poczytaj sobie o fizjologii ciśnienia krwi. Pozdr i życzę zdrowia....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,11327174,11327174,_Zwariowane_cisnienie_nadal_pytam_lekarzy.html


Temat: krwiodawstwo
... czyste sumienie ? Może kogoś namówię, byłoby mi bardzo przyjemnie myśleć, ze jednak jakoś się przyłożyłam do tej bardzo szlachetnej rzeczy. Pozdrawiam i bardzo zazdroszczę tym którzy krew oddać mogą.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,7057097,7057097,krwiodawstwo.html


Temat: Nadciśnienie - depresja?
krwi w normie. Pod koniec grudnia miałem w nocy, nad ranem atak wysokiego ciśnienia (200/100, tętno 140). Znalazłem się w szpitalu. Na oddziale kardiologi wykonano mi sporo badań: echo serca, Holter, ... hormonów nadnerczy (całodobowa zbiórka moczu) oraz całodobowy pomiar ciśnienia. Hormony ok, z pomiaru ciśnienia wyszło, że w nocy ta druga wartość ciśnienia przekracza dopuszczalną, choć niewiele (dopuszczalna 75, u mnie 80...
Źródło: topranking.pl/1849/nadcisnienie,depresja.php


Temat: co się dzieje z moimi wynikami,poradźcie
co się dzieje z moimi wynikami,poradźcie Przypomnę historię choroby: diagnoza w kwietniu,niedoczynność i Hashi, USG potwierdziło. TSH-7,14(norma 0,4-4) ft4-0,98 (norma 0,80-1,90). Dawka 25 euthyrox. W lipcu, na dawce 50 euthyroxu(po miesiącu od zmiany) TSH-4,090 (norma 0,4-4), ft3-2,389 (norma 1,80-4,20), ft4-1,15 (norma 0,80-1,90), ANTY TPO-40 przy normie do 35.Ferrytyna 34 (norma 5-148). Później zmiana dawki na 75 euthyroxu i po dwóch miesiącach, w połowie października wyniki TSH-1,47 (norma 0,35-4,94) FT3-2,50 (norma 1,71-3,71) FT4-1,05 (norma 0,70-1,48). Myślałam, że idzie ku dobremu. W wigilię skoczyło mi ciśnienie do 170/100, szybko do lekarza, dał mi zlecenie na ... zrobię tsh, ft3, ft4, może jeszcze antytpo. Objawy cały czas niedoczynności, ale niestety wzrosło mi ciśnienie krwi.No i może wspomnę, ze w sylwestra, na tydzień przed badaniem, zachorowałam na jakieś dziwne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,89758282,89758282,co_sie_dzieje_z_moimi_wynikami_poradzcie.html


Temat: Jak leczono mnie na Wołoskiej w W-wie z arytmi ...
niedobrze. Przyjechałem do Wa-wy - pogotowie ciśnienie 170/90, EKG - diagnoza dodatkowe skurcze nadkomorowe. Badanie krwi - Potas 3,5. Leczenie - Aspargin 2 x 1 tabletaka na dobę (jak się okazało...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,17838,42957070,42957070,Jak_leczono_mnie_na_Woloskiej_w_W_wie_z_arytmi_.html


Temat: wstrząs anafilaktyczny po podaniu leniwych...
... krew w moczu, ciśnienie 170/90 (!!!)albo 70/45. Cukier za wysoki. Ale na szczeście okazało się, że to było szokiem całego organizmu. zrobiono jej IgE, podwyższone, ale nie jakieś powalające. Za to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,32762156,32762156,wstrzas_anafilaktyczny_po_podaniu_leniwych_.html


Temat: Nadciśnienie - depresja?
... spadki ciśnienia (przy zmianie pozycji). Należy trochę wolniej wstawać. Cilon to najbardziej wybiórczy/selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny, stosowany przy zaburzeniach depresyjnych i lękowych. Jest to bardzo dobry lek antydepresyjny, ale oczywiście...
Źródło: topranking.pl/1849/nadcisnienie,depresja.php


Temat: SERCE...
Nie zapominaj o sercu Co roku z powodu chorób serca i naczyń mózgu umiera w Polsce ponad 170 tysięcy ludzi. A często można temu zapobiec. Przerażający jest zwłaszcza fakt, że umierają ... rzecznik akcji "Pamiętaj o sercu”. - Wiedza Polaków na temat zagrożeń i czynników ryzyka chorób serca jest bowiem wciąż niewystarczająca. Wybierz prawidłową odpowiedź 1. Prawidłowy poziom cholesterolu we krwi powinien być niższy od wartości: a. 200 mg/dl b. 250 mg/dl 2. Ciśnienie tętnicze krwi 145/95 należy ocenić jako: a. prawidłowe b. zbyt wysokie (nadciśnienie) 3. Prawidłowy poziom cukru we krwi nie powinien ... krwi? a. co 3 lata b. co 10 lat 7. Jaka jest dopuszczalna liczba papierosów, które można wypalić dziennie? a. maksymalnie 4 - 5 b. palenie jest zabronione 8. Który zestaw ... serce i nie należysz do grupy najwyższego ryzyka. Oto wyniki: 1. należało wybrać odpowiedź a, 2. odpowiedź b - prawidłowe ciśnienie nie powinno przekraczać wartości 140/90; jeżeli przynajmniej w dwóch pomiarach przeprowadzonych w odstępie kilku dni ciśnienie wynosi 140/90 mm Hg lub więcej - należy rozpoznać nadciśnienie, 3. odpowiedź a, 4. odpowiedź a - obwód brzucha mierzony na wysokości pępka nie powinien...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26289,29918884,29918884,SERCE_.html


Temat: dieta tłuszczowa
niego bóle owrzodzonej dwunastnicy. Mam w rodzinie jeszcze optymalnego wujka, który wyleczył się z wysokiego ciśnienia i twierdzi,że ubyło mu 20 lat ( ma ok.65). Jesli masz jeszcze jakieś pytania to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,479,1438053,1438053,dieta_tluszczowa.html


Temat: Ostrzegam przed dr Radźko
dnia i gdyby było takie lub wyższe mam jechać na Izbę. Zmierzyłam, było 140/90, 150/90 i ostatni pomiar wieczorem 170/90.przestraszyłam się, bo to nawet dla człowieka nie w ciąży może to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,588,73937790,73937790,Ostrzegam_przed_dr_Radzko.html


Temat: Mała ankietka
... No, i ....spłacam jeszcze pozyczkę niedoszłej teściowej. W czwartek pewnie podniesie mi sie cisnienie krwi, a mam niskie, hihihi Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,571,11667891,11667891,Mala_ankietka.html


Temat: jak zmienic nawyk
140 ¸ 150 / 105 ¸ 90 , Ob. 6 ¸15 , morfologia krwi prawidłowa , cholesterol 262,6 mg /dl , cukier 97,2 mg/dl, , TSH – 0,14. Martwią mnie jeszcze ... innego rozwiązania / innego sposobu leczenia / , stosowałem leczenie głodówką dwutygodniową , oczyszczanie wątroby oraz zastosowanie „chelatacji” . Wróciłem także do stosowania diety optymalnej . Obecnie ciśnienie krwi 130-140/ 80-95, cholesterol całkowity 323 mg/dl, HDL 62,32 mg/dl , LDL 239,47 mg/dl , trójglicerydy 48 mg/dl , cukier 111 mg/dl inne wyniki krwi w normie Nie odczuwam bólu spoczynkowego natomiast w czasie...
Źródło: topranking.pl/1561/jak,zmienic,nawyk.php


© 2009 Zwierze nie jest rzeczą - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates